Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Γλαύκωμα, θεραπεία με Laser
         
 

Γλαύκωμα . Θεραπεία με Laser 
 
Tραμπεκουλοπλαστική με Argon Laser (ALT)
 
HTραμπεκουλοπλαστική με Argon Laser (ALT) είναι μια μέθοδος η οποία εφαρμόζεται αρκετά χρόνια, για την θεραπεία του Γλαυκώματος.
Την εφαρμόζουμε όταν η φαρμακευτικη αγωγη από μονη της δεν είναι επαρκης για την καλη ρυθμιση της ενδοφθαλμιας πιεσης και την αναχαιτιση του γλαυκωματος.
Πρόσφατα πολλοί οφθαλμίατροι, επιλέγουν το Laser σαν πρώτη θεραπεία για το γλαύκωμα , ειδικά σε αυτούς τους ασθενείς που δεν μπορούν , για οποιοδήποτε λόγο να βάλουν οφθαλμικές σταγόνες ( πχ αλλεργίες, κακή συνεργασία , ειδικές συνθήκες εργασίας, μη πειθαρχημένη θεραπεία κλπ).
Στην θεραπεία με laser ο εξειδικευμένος οφθαλμίατρος, κατευθύνει μια ακτίνα λέιζερ κατευθείαν στο τραμπέκουλουμ, όπως λέγεται η περιοχή αποχέτευσης του υδατοειδούς υγρού από το μάτι μας. Η περιοχή αυτή βρίσκεται στη γωνία του πρόσθιου θαλάμου του ματιού. Αυτή η γωνία σχηματίζεται στην περιοχή που η οπίσθια επιφάνεια του κερατοειδούς συναντάται με την πρόσθια επιφάνεια της ίριδας.
Το αποτέλεσμα της διαδικασίας του λέιζερ είναι να αυξάνουμε την αποχέτευση του υδατοειδούς υγρού από το μάτι μας , με αποτέλεσμα να πέφτει η ενδοφθάλμια πίεση.
Η θεραπεία γλαυκωματος με LASER γίνεται στα ιατρεία μας στο BioLaser και δεν χρειάζεται νοσηλεία. Ο ασθενής κάθεται αναπαυτικά στο λέιζερ και αφού βάλουμε μερικές σταγόνες στο μάτι για τοπική αναισθησία , τοποθετούμε στην επιφανεια του ματιού έναν ειδικό φακό , ώστε να μπορούμε να στείλουμε την ακτίνα του λέιζερ στο σημείο που θέλουμε.
Αυτή η διαδικασία είναι ανώδυνη . μετά την θεραπεία χορηγούμε στον ασθενή ένα αντιφλεγμονώδες κολλύριο για λίγες μέρες . Τα φάρμακα , που ο ασθενής ήδη χρησιμοποιεί για το γλαύκωμα , σχεδόν πάντα , συνεχίζονται κανονικά.
Η όραση δεν επηρεάζεται καθόλου ή ελάχιστα και για λίγη ώρα μετά το λέιζερ.
Γενικά, σπάνια, υπάρχει η παραμικρή ενόχληση. Δίνονται οδηγίες στον ασθενή μετά το λέιζερ και προγραμματίζεται από τον γιατρό το επόμενο ραντεβού.
                                  
             
Για να κλείσετε ραντεβού τηλεφωνείστε στα 210-2011741 , 210-2013615
 
Συνήθεις ερωτήσεις για την θεραπεία του γλαυκώματος με λέιζερ
 
  • Η τραμπεκουλοπλαστική με laser (ALT) θεραπεύει πλήρως το γλαύκωμα;
Γενικά το γλαύκωμα δεν θεραπεύεται με καμία θεραπεία είτε φαρμακευτικη είτε επεμβατική. Το λέιζερ δρα σαν ένα πολύ ισχυρό αποτελεσματικό φάρμακο και μάλιστα χωρίς τις παρενέργειες των φαρμάκων.
 
  • Είναι πάντα το laser επιτυχές;
Τουλάχιστον στο 80% των περιπτώσεων είναι επιτυχές. Αποτυχία δεν σημαίνει επιδείνωση, αλλά σαν να μην έγινε ποτέ το λέιζερ.
 
  • Μπορούμε να κάνουμε περισσότερες από μια φορά λέιζερ;
Ναι, κατά την κρίση του θεράποντος οφθαλμιάτρου.
 
  • Εμποδίζει το λέιζερ την απόφαση για εγχείρηση αργότερα;
Όχι. Ο ασθενής μπορεί να υποβληθεί σε εγχείρηση για γλαύκωμα εφόσον το κρίνει ο γιατρός
 
  • Χρειάζεται να συνεχίσει τα φάρμακα του ,για το γλαύκωμα, ο ασθενής μετά το λέιζερ;
Τα φάρμακα , που ο ασθενής ήδη χρησιμοποιεί για το γλαύκωμα , σχεδόν πάντα , συνεχίζονται κανονικά.