Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Θυρεοειδής και Γλαύκωμα
         
 

«…ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΓΛΑΥΚΩΜΑ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΛΑΥΚΩΜΑΤΟΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΓΩΝΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΠΑΘΕΙΑ...»  σύμφωνα με έρευνες Πανεπιστημιακών κλινικών και οφθαλμιάτρων από όλες τις περιοχές του πλανήτη μας .

Μελέτες φημισμένων επιστημόνων   απέδειξαν την συσχέτιση ανάμεσα στην υπολειτουργία του θυρεοειδή και το γλαύκωμα.                                                             

  

Πιθανόν με ένα μηχανισμό παρεμπόδισης της αποχέτευσης του υδατοειδούς υγρού του ματιού λόγω υπερπαραγωγής βλεννοπολυσακχαριτών και εναπόθεσης τους στον διηθητικό ηθμό του ματιου. Επίσης έχει βρεθεί ότι ο κίνδυνος ανάπτυξης ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΓΛΑΥΚΩΜΑΤΟΣ διπλασιάζεται σε άτομα με θυρεοειδική νόσο.

Aς σημειωθεί ότι στο Χαμηλής πίεσης γλαύκωμα, μια πολύ ύπουλη οφθαλμολογική νόσο, η διάγνωση μπαίνει , μεταξύ άλλων, με την εξέταση των ΟΠΤΙΚΩΝ ΠΕΔΙΩΝ και της μορφολογίας της κεφαλής του οπτικού νεύρου, με ειδικές συσκευές (LASER SCANNING TOMOGRAPHY - HRT 3 , OCT , παχυμετρία κερατοειδή)  που διαθέτει το ιατρικό κέντρο Βio Laser-, μια και η πίεση των ματιών παραμένει σε φυσιολογικά επίπεδα .

Βρέθηκε ότι η συχνότητα υποθυρεοειδισμού και γλαυκώματος είναι μεγαλύτερη στις γυναίκες από ότι στους άνδρες, συνυπολογιζόμενης της ηλικίας, του ιστορικού Σακχαρώδους Διαβήτη, υπέρτασης και μυωπίας. Υπάρχει όμως και συσχετισμός μεταξύ υπερθυρεοειδισμού και μάλιστα οφθαλμικής θυρεοειδοπάθειας και ενδοφθάλμιας υπέρτασης.

Έτσι από την στιγμή που ο ασθενής αναφέρει δυσανεξία στο θερμό, ταχυκαρδία, αϋπνίες κλπ ο οφθαλμίατρος που βρίσκει υπερτονία στο μάτι του ασθενούς, θα πρέπει να συστήσει έλεγχο θυρεοειδούς. Πολλές φορές μάλιστα ο ασθενής χρειάζεται μόνο αγωγή για τον θυρεοειδή , με θεαματικά αποτελέσματα για την υγεία και των οφθαλμών , με την συμπλήρωση ενός έτους θεραπείας.   
Για πληροφορίες και ραντεβού, καλέστε στα 210 2011741, 210 2013615