Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Παιδοφθαλμολογία
         
 

Δυσκολία στο σχολείο πολλές φορές σημαίνει διαθλαστική ανωμαλία (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός) ή και  ανεπάρκεια συγκλίσεως. Μπορεί το παιδί σας να χρειάζεται γυαλιά , ορθοπτικές ασκήσεις με συνοπτοφόρο ή και άλλης μορφής θεραπευτική αντιμετώπιση

 

                               

 

Αμβλυωπία – τεμπέλικο μάτι
 
Είναι πολύ σημαντική η έγκαιρη διάγνωση διαθλαστικών προβλημάτων για την αποφυγή της αμβλυωπίας (τεμπέλικο μάτι). Η αμβλυωπία, δυστυχώς, δεν δίνει συμπτώματα και αν μείνει χωρίς θεραπεία, οδηγεί το  προβληματικό μάτι χωρίς όραση ή πολύ μειωμένη όραση. Από τη στιγμή που θα διαπιστωθεί η ύπαρξη διαθλαστικού προβλήματος , ο οφθαλμίατρος θα συστήσει γυαλιά ή και φακούς επαφής (ανάλογα με τη φύση του προβλήματος και την ηλικία του παιδιού).
Αν διαπιστωθεί η ύπαρξη ή η πιθανότητα ανάπτυξης αμβλυωπίας τότε ο οφθαλμίατρος θα συστήσει θεραπεία. Η θεραπευτική αυτή αντιμετώπιση μπορεί να περιλαμβάνει γυαλιά, ‘‘κλείσιμο’’ του ενός ματιού, ακόμη και ασκήσεις (vision training). Οι ασκήσεις αυτές γίνονται, τόσο στο σπίτι, όσο και στο οφθαλμιατρείο με ειδικά προγράμματα σε computer και με τη χρήση εξειδικευμένων οφθαλμολογικών οργάνων (π.χ. συνοπτοφόρο) .
 
Εάν η αμβλυωπία διαγνωστεί έγκαιρα και ακολουθηθεί η σωστή αντιμετώπιση, τότε το παιδί δεν θα αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα.

                    

  Το Οφθαλμολογικό Κέντρο στεγάζεται στην νέα μας διεύθυνση, στην  οδό Καυτατζόγλου 8, 4ος όροφος στα Πατήσια.

Βρίσκεται κοντά στον ΗΣΑΠ Αγιος Ελευθέριος και κοντά στην στάση Κλωναρίδου με τρόλεϊ ή λεωφορείο, στο πάρκο Φιξ στην Πατησίων.

Το Οφθαλμολογικό  ιατρείο δέχεται καθημερινά και Σάββατο, μετά από ραντεβού,  στα τηλέφωνα:  210 2011933 και 6946738344


e-mail: vaspap2010@gmail.com  


Η ομάδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/groups/918447161515375/

 
Δείτε επίσης: