Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
OCT RTVue
         
 Το RTVue είναι ένα σύστημα Fourier Domain OCT , της εταιρίας Optovue, το οποίο μπορεί να πάρει κατά μη επεμβατικό τρόπο εικόνες από τον ιστό του αμφιβληστροειδούς in vivo, με υψηλή ταχύτητα απόκτησης και σε σαρώσεις υψηλής ευκρίνειας.
                      
 
Το σύστημα OCT πρώτης γενιάς, που αναπτύχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ήταν ένα σύστημα Time-Domain, το οποίο στηριζόταν στην μηχανική μέθοδο σάρωσης για να πάρει το εις βάθος σήμα από τον ιστό. Η ταχύτητα σάρωσης περιορίζεται στα 400 A-scan το δευτερόλεπτο σε OCT συμβατικής περιοχής χρόνου (time-domain) λόγω του μηχανικού φραγμού στην κίνηση.
 Το RTVue χρησιμοποιεί μια κάμερα για να αποκτήσει τα σήματα A-scan ταυτόχρονα χωρίς μηχανική κίνηση 
Η ταχύτητα σάρωσης του συστήματος RTVue είναι 26,000+ A-scan το δευτερόλεπτο ή 65 φορές μεγαλύτερη από του συμβατικού συστήματος OCT . Εξαιτίας της ταχύτητας σάρωσης, εξαλείφονται οι παραμορφώσεις στις εικόνες OCT που προκαλούνται από την κίνηση των οφθαλμών στα περισσότερα* σχέδια σάρωσης. (*για τρισδιάστατες σαρώσεις απαιτούνται σχεδόν 2 δευτερόλεπτα για 52.000 A-scans. Μπορεί να παρατηρηθούν παραμορφώσεις από την κίνηση.)
 
Το σύστημα RTVue επίσης χρησιμοποιεί πηγή φωτός υψηλού εύρους ζώνης. Η ευκρίνεια στους ιστούς είναι περίπου 4 - 5 μm, η διπλάσια του συμβατικού συστήματος OCT.
            
 
Με τη βελτίωση στην ταχύτητα και την ευκρίνεια, το RTVue παρέχει έναν πολύ πιο αξιόπιστο και λεπτομερή χάρτη του αμφιβληστροειδούς και των νεύρων με μετρήσεις σε πολύ συντομότερο χρονικό διάστημα.  
 

Για επικοινωνία με τον Οφθαλμίατρο κ. Βασίλη Παπαδόπουλο, πληροφορίες και ραντεβού μιλήστε μαζί του στο τηλέφωνο 6946738344