Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Κάπνισμα και μάτια
         
 

                                                               

Σύμφωνα με νεότερες έρευνες επιστημόνων , στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ    έχει βρεθεί άμεση συσχέτιση ανάμεσα στο κάπνισμα και στην επιδείνωση ορισμένων παθήσεων του οφθαλμού. 
 Η σοβαρότητα βρίσκεται στο γεγονός ότι πολλές από αυτές τις παθήσεις , μπορεί να οδηγήσουν σε τύφλωση. 
Η κυριότερη αιτία τύφλωσης , που αναμένεται να αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου είναι η  ΕΚΦΥΛΙΣΗ ΤΗΣ ΩΧΡΑΣ ΚΗΛΙΔΑΣ  και μάλιστα αυτή που σχετίζεται με την ηλικία.

Επειδή  ο μέσος όρος ζωής του ανθρώπου αυξάνει συνεχώς, ο κίνδυνος  για την όραση, από την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς, αυξάνει ανάλογα.Η  ωχρά κηλίδα βρίσκεται σε όλους τους ανθρώπους  στο  κέντρο του αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού  και σχετίζεται με την ευκρινή λεπτομερή όραση.

 

Με πολλές επιδημιολογικές μελέτες , έχει πλέον τεκμηριωμένα αποδειχτεί ότι:

ΟΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ  ΕΧΟΥΝ ΤΡΙΠΛΑΣΙΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ , ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ, ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΕΚΦΥΛΙΣΗ ΤΗΣ ΩΧΡΑΣ ΚΗΛΙΔΑΣ.

Eπίσης αν ένας καπνιστής , που εμφανίσει εκφυλιστικές αλλοιώσεις της ωχράς κηλίδας, συνεχίσει να καπνίζει, τότε  οι πιθανότητες να χάσει την όραση του  είναι τριπλάσια , από έναν που θα σταματήσει να καπνίζει.Άλλες παθήσεις , όπως ο καταρράκτης, η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια  και το γλαύκωμα , επιδεινώνονται με το κάπνισμα. Επίσης το κάπνισμα μπορει να προκαλέσει τοξική οπτική νευρίτιδα, με αποτέλεσμα βλάβες στο οπτκό νεύρο.

Τις παθήσεις αυτές μπορούμε να τις παρακολουθήσουμε με πολλές σύγχρονες εξετάσεις ( βυθοσκόπηση, έγχρωμη φωτογράφηση βυθού, LASER SCANNING TOMOGRAPHY, φλουοραγγειογραφία, οπτικά πεδία κλπ).


                                                               

 

Για πληροφορίες και ραντεβού με τον Οφθαλμίατρο, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του Οφθαλμολογικού Κέντρου Bio Laser, του Βασίλη Παπαδόπουλου, Χειρουργού Οφθαλμιάτρου, 6946738344, 210 2011933.

Το Οφθαλμολογικό Κέντρο στεγάζεται στην νέα μας διεύθυνση , στην  οδό Καυτατζόγλου 8, 4ος όροφος στα Πατήσια.

Βρίσκεται κοντά στον ΗΣΑΠ Αγιος Ελευθέριος και κοντά στην στάση Κλωναρίδου με τρόλεϊ ή λεωφορείο, στο πάρκο Φιξ στην Πατησίων.

Το Οφθαλμολογικό  ιατρείο δέχεται καθημερινά και Σάββατο, μετά από ραντεβού,  στα τηλέφωνα: 6946738344, 210 2011933 και 211 0192839

e-mail: vaspap2010@gmail.com
 


Η ομάδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/groups/918447161515375/