Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ημικρανία
         
 

Η ημικρανία είναι μια κατάσταση που εμφανίζεται αρκετά συχνά , σε άνδρες και γυναίκες.

 Αρχίζει πολύ συχνά ακόμη και κατά την εφηβεία. Η αιτία της ημικρανίας και του πονοκέφαλου  που είναι κύριο χαρακτηριστικό της, ξεκινά με σπασμό σε κάποιο αγγείο του εγκέφαλου. Αυτό μπορεί να σχετίζεται με στρες , ορμονικές δυσλειτουργίες, εγκυμοσύνη, λήψη αντισυλληπτικών χαπιών, εμμηνόπαυση, λήψη τροφών που περιέχουν μια ουσία την τυραμίνη ή την φαινυλανανίνη ( πχ. Κρασί, τυριά, σοκολάτα κλπ), κόπωση, λήψη αλκοόλ, καφέ και καπνού.

                        

Την στιγμή που η αρτηρία αρχίζει να κάνει σπασμό, ο ασθενής το αντιλαμβάνεται και   αν του έχει ξανασυμβεί, ξέρει τι θα επακολουθήσει. Η αίσθηση της έναρξης αυτής της κρίσης ημικρανίας, που θα καταλήξει σε πονοκέφαλο, καλείται «αύρα».

Αυτή η διαταραχή με τον αρχικό σπασμό του αιμοφόρου αγγείου του εγκεφάλου, ακολουθείται από αγγειοδιαστολή της αρτηρίας και ως εκ τούτου υπερπλήρωση της με αίμα. Σε αυτή την φάση αρχίζει και ο έντονος πονοκέφαλος. Στην φάση του σπασμού μπορεί να έχουμε δυσλειτουργία του τμήματος του εγκεφάλου που αρδεύεται από το αγγείο που εμφανίζει πρόβλημα. Μπορεί να έχουμε διαταραχές στην ομιλία, την όραση, την κίνηση καθώς και διαταραχές της αισθητικότητας στα άκρα στο πρόσωπο και στην γλώσσα. Η αγγειοδιαστολή που ακολουθεί μας φέρνει πονοκέφαλο, πολλές φορές σφύζοντα που μας κάνει να αισθανόμαστε ότι μας χτυπάνε σφυριά στο κεφάλι.

 

Σχετικά θέματα:

Οπτική ημικρανία   -   Αμφιβληστροειδική ημικρανία -  Συμβουλές για να αποφύγετε την ημικρανία

 

Για πληροφορίες και ραντεβού με τον Οφθαλμίατρο, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του Οφθαλμολογικού Κέντρου Bio Laser, του Βασίλη Παπαδόπουλου, Χειρουργού Οφθαλμιάτρου, 6946738344, 210 2011933.

Το Οφθαλμολογικό Κέντρο στεγάζεται στην νέα μας διεύθυνση , στην  οδό Καυτατζόγλου 8, 4ος όροφος στα Πατήσια.

Βρίσκεται κοντά στον ΗΣΑΠ Αγιος Ελευθέριος και κοντά στην στάση Κλωναρίδου με τρόλεϊ ή λεωφορείο, στο πάρκο Φιξ στην Πατησίων.

Το Οφθαλμολογικό  ιατρείο δέχεται καθημερινά και Σάββατο, μετά από ραντεβού,  στα τηλέφωνα: 6946738344, 210 2011933 και 211 0192839

e-mail: vaspap2010@gmail.com
 


Η ομάδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/groups/918447161515375/