Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Υπεριώδης Ακτινοβολία
         
 


 


Το υπεριώδες ή (UV) φως είναι μια αόρατη φυσική ακτινοβολία που προέρχεται από τον ήλιο. Συνεχώς βομβαρδιζόμαστε από το υπεριώδες φως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο χρόνος έκθεσης στο υπεριώδες φως έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη καταρράκτη , την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, τον καρκίνο του δέρματος (π.χ. μελάνωμα), εγκαύματα και πρόωρη γήρανση του δέρματος. Υπάρχουν πολλά μέτρα που μπορούν να μας προφυλάξουν από την υπεριώδη ακτινοβολία.


Για την προστασία του δέρματός μας το να φοράμε ένα φαρδύ καπέλο εμποδίζει περίπου το 50% του συνολικού φωτεινού φάσματος που συμπεριλαμβάνει και τις υπεριώδεις ακτίνες. Επίσης, τα αντηλιακά καλής ποιότητας προσφέρουν αρκετή προστασία.


Οι περισσότεροι καρκίνοι του δέρματος παρατηρούνται στην περιοχή της μύτης, στα μάγουλα και στο μέτωπο.


Για τα μάτια μας πρέπει να χρησιμοποιούμε καλής ποιότητας γυαλιά ηλίου. Επίσης, οι χειμερινοί σκιέρ πρέπει να προστατεύονται με γυαλιά ηλίου για να αποφύγουν το έγκαυμα του κερατοειδούς από την αντανακλώμενη στο χιόνι ακτινοβολία.


Επίσης, πρέπει να θυμάστε ότι το υπεριώδες φως διαπερνά πλήρως τα σύννεφα, γι’ αυτό να μην ξεχνάτε να λαμβάνετε μέτρα προστασίας με γυαλιά και καπέλο όταν είστε στην ύπαιθρο, ακόμη και μια συννεφιασμένη ημέρα.

Για πληροφορίες και ραντεβού με τον Οφθαλμίατρο, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του Οφθαλμολογικού Κέντρου Bio Laser, του Βασίλη Παπαδόπουλου, Χειρουργού Οφθαλμιάτρου  , 6946738344, 210 2011933, 211 0192839.

Το Οφθαλμολογικό Κέντρο στεγάζεται στην οδό Καυτατζόγλου 8, 4ος όροφος στα Πατήσια.

Βρίσκεται κοντά στον ΗΣΑΠ Αγιος Ελευθέριος και κοντά στην στάση Κλωναρίδου με τρόλεϊ ή λεωφορείο, στο πάρκο Φιξ στην Πατησίων.

e-mail: vaspap2010@gmail.com
 


Η ομάδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/groups/918447161515375/