Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
CRP- και καρδιαγγειακές βλάβες
         
 
Πρόσφατες μελέτες έχουν αποκαλύψει τον ρόλο που διαδραματίζει η CRP στα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Η CRP είναι ένας πολύ ευαίσθητος δείκτης ύπαρξης λοίμωξης , φλεγμονής και βλάβης ιστών στον οργανισμό μας. Επιστημονικές έρευνες αναδεικνύουν τον ρόλο της CRP στις διεργασίες αθηροσκλήρυνσης και αθηροθρομβογένεσης, με αποτέλεσμα την αύξηση των πιθανοτήτων ανάπτυξης καταστροφικών καρδιαγγειακών επεισοδίων.

                       

Τα επίπεδα της CRP αντανακλούν τον βαθμό ευπάθειας και αστάθειας των αθηρωματικών πλακών των αγγείων. Αυξημένα επίπεδα CRP πιθανόν να υποδηλώνουν προμήνυμα ρήξης της αθηρωματικής πλάκας με συνέπεια αποφρακτική αρτηριακή νόσο.

Στον τομέα της οφθαλμολογίας , έχει βρεθεί άμεση σχέση ανάμεσα στην αύξηση της CRP και στην ανάπτυξη φλεγμονώδους καταρράκτη . Επίσης η ανάπτυξη άσηπτης – μη μικροβιακής φλεγμονής στον οφθαλμό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της ενδοφθαλμιας πιεσης με αποτέλεσμα υπερτονία ή   γλαύκωμα.

 Η C- αντιδρώσα πρωτεΐνη (CRP) είναι μια ουσία που ανιχνεύεται με εξέταση αίματος.( φυσιολογικές τιμές μικρότερες των 0.6 mg/dL). Είναι μια εξέταση που βρίσκεται αυξημένη και σε άλλες φλεγμονώδεις παθήσεις , όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

 

Για πληροφορίες και ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του Οφθαλμολογικού Κέντρου του Βασίλη Παπαδόπουλου, Χειρουργού Οφθαλμιάτρου-  Bio Laser , 6946738344, 211 0192839 ή στείλτε μας e-mail στο vaspap2010@gmail.com