Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Υψηλή Μυωπία
         
 
 

Η μυωπία είναι μία οφθαλμική πάθηση πολύ συχνή στον πληθυσμό της χώρας μας. Αρχικά η εφαρμογή φακών επαφής και εν συνεχεία η διαθλαστική χειρουργική έχουν δώσει λύση στα προβλήματα της καθημερινότητας του μύωπα, δηλαδή στη μακρινή όραση.

 

Όμως τι συμβαίνει σε περιπτώσεις υψηλής μυωπίας;

 

Υψηλή ονομάζεται η μυωπία πάνω από 6-8 βαθμούς. Μετά την πέμπτη δεκαετία της ζωής, οι ασθενείς αυτοί συχνά εμφανίζουν προοδευτική μείωση της όρασης τους παρότι τα γυαλιά που φοράνε είναι κατάλληλα για τους βαθμούς τους. Αυτό οφείλεται σε δομικές αλλοιώσεις που υφίσταται ο βυθός του ματιού λόγω της πάθησης.

 

Μεταξύ των πολλών κλινικών σημείων που μπορούν να περιγραφούν στο βυθό του ματιού των πασχόντων τα πιο σοβαρά είναι η ανάπτυξη χοριοειδικής νεοαγγειακής μεμβράνης, η μυωπική οπή της ωχράς κηλίδας και η αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς. Επίσης ο πάσχων από υψηλή μυωπία έχει αυξημένες πιθανότητες ανάπτυξης γλαυκώματος.

 

Η διάγνωση της υψηλής μυωπίας τίθεται μέσω της μέτρησης των βαθμών μετά από ενστάλαξη ενός ειδικού κολλυρίου. Από εκεί και πέρα το πιο σημαντικό κομμάτι είναι η διάγνωση των επιπλοκών καθώς και η έγκαιρη θεραπεία τους. Η βυθοσκόπηση μετά από διαστολή της κόρης του ματιού θα μας δώσει την πρώτη εικόνα για την κατάσταση του αμφιβληστροειδούς.

 

Το OCT (Οπτική Τομογραφία Συνοχής) είναι ένα πολύτιμο διαγνωστικό όπλο που μας δίνει τη δυνατότητα να ελέγξουμε την ύπαρξη μυωπικής οπής της ωχράς πλήρους ή ατελούς πάχους, νεοαγγειακής μεμβράνης (+ φλουοροαγγειογραφία) καθώς και ατροφίες του μελαγχρώου επιθηλιού της ωχράς.

 

Επί υποψίας γλαυκώματος (αυξημένη ενδοφθάλμια πίεση) η Αυτόματη Έγχρωμη Περιμετρία σε συνδυασμό με το HRT 3 θα μας δώσουν την απάντηση.

 

Η σωστή παρακολούθηση και η έγκαιρη έναρξη της θεραπείας σε περίπτωση επιπλοκών είναι οι δύο βασικές συνιστώσες μέσω των οποίων ο πάσχων από υψηλή μυωπία θα είναι σε θέση να διατηρήσει μία καλή ποιότητα όρασης.

 

Στο Ιατρικό κέντρο BioLaser διαθέτουμε όλο τον σύγχρονο εξοπλισμό για τη διάγνωση, την παρακολούθηση και τη θεραπεία της υψηλής μυωπίας και των επιπλοκών της.

        

 

 

Για πληροφορίες και ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του Οφθαλμολογικού Κέντρου του Βασίλη Παπαδόπουλου, Χειρουργού Οφθαλμιάτρου-  Bio Laser , 6946738344, 211 0192839 ή στείλτε μας e-mail στο vaspap2010@gmail.com