Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Άπνοια του ύπνου και Γλαύκωμα
         
 
Το Γλαύκωμα είναι μια οικογένεια νόσων με αποτέλεσμα την προοδευτική, χωρίς συμπτώματα, καταστροφή των οπτικών ινών που μεταφέρουν το φως από το μάτι στον εγκέφαλο, όπου γίνεται και η επεξεργασία των φωτεινών ερεθισμάτων.
Η θεραπεία του γλαυκώματος έχει   παραδοσιακά σαν στόχο την ελάττωση της αυξημένης ενδοφθάλμιας πίεσης (ΕΟΠ).
Όμως η συνεχιζόμενη χειροτέρευση της βλάβης εξ' αιτίας του γλαυκώματος, ακόμη και μετά την ρύθμιση της ΕΟΠ ( με φάρμακα, Laser, χειρουργική επέμβαση) καθώς και το   ότι ορισμένοι  πάσχουν από Γλαύκωμα ενώ παρουσιάζουν τιμές ΕΟΠ εντός των φυσιολογικών ορίων (Γλαύκωμα φυσιολογικής ή χαμηλής πίεσης), υποδηλώνουν ότι υφίστανται παράγοντες ανεξάρτητοι της ενδοφθάλμιας πίεσης που μπορεί να παίξουν ρόλο στην πρόκληση και παραπέρα ανάπτυξη του γλαυκώματος.
 
 
Σύμφωνα με νεότερες μελέτες , ασθενείς που πάσχουν από Άπνοια του ύπνου (υπνική άπνοια) , εμφανίζουν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά Γλαυκώματος, από ότι ο μέσος πληθυσμός.
Έτσι ενώ τα ποσοστά στον γενικό πληθυσμό άνω των 40 ετών κυμαίνεται από 1 έως 4% στους πάσχοντες από Άπνοια του ύπνου είναι 27%.
Τα ποσοστά είναι τα ίδια σε άνδρες και γυναίκες.
 
Πρέπει επομένως όσοι πάσχουν από Άπνοια του ύπνου να υποβληθούν σε γλαυκωματικό έλεγχο με μέτρηση ΕΟΠ, οπτικά πεδία, παχυμετρία κερατοειδούς και κυρίως με HRT – Laser Scanning Tomography ή OCT, γιατί ως γνωστό το Γλαύκωμα είναι ασυμπτωματικό, παρά μόνο όταν είναι πολύ αργά.
 
 
Για πληροφορίες και ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του Οφθαλμολογικού Κέντρου του Βασίλη Παπαδόπουλου, Χειρουργού Οφθαλμιάτρου-  Bio Laser , 6946738344, 211 0192839 ή στείλτε μας e-mail στο vaspap2010@gmail.com