Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Χρήσιμες συμβουλές για γυαλιά ηλίου
         
 
                                              
Τώρα το καλοκαίρι τα γυαλιά ηλίου, ιδιαίτερα σαν μια χώρα με μεγάλη ηλιοφάνεια, όπως η Ελλάδα, είναι απαραίτητα για την υγεία των ματιών μας.

Η υπεριώδης ακτινοβολία που προέρχεται από τον ήλιο, έχει πλέον αποδειχτεί επιστημονικά ότι δημιουργεί μεγάλη ζημιά στα μάτια μας.

Παθήσεις όπως ο καταρράκτης, οι παθήσεις της ωχράς , το πτερύγιο , η ξηροφθαλμία, η επιπεφυκίτιδα και ακόμη ο καρκίνος των βλεφάρων , σχετίζονται με την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας στα μάτια μας.
Να σημειωθεί , ότι η υπεριώδης ακτινοβολία, διαπερνά τα σύννεφα και έτσι δεχόμαστε την βλαπτική της επίδραση, ακόμη και μια συννεφιασμένη μέρα.
Το πρόβλημα αυτό έχει πολλαπλασιαστεί με την καταστροφή της στιβάδας του όζοντος.
 
Τι προστατεύει τα μάτια μας από την υπεριώδη ακτινοβολία;

Ένα καλό ζευγάρι γυαλιά ηλιου είναι η πρώτη και απαραίτητη προστασία.
Το καλό είναι συνάρτηση με την ποιότητα των κρυστάλλων και με το πόσο καλά καλύπτονται τα μάτια σε επιφάνεια. Γυαλιά ηλίου αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας, γυαλιά πολύ μικρά είναι σίγουρο ότι θα μας αφήσουν εκτεθειμένους .

Ένα άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο είναι η χρήση καπέλου με γείσο (πχ τζόκεϊ) το οποίο θα μας προστατεύσει τις μεσημεριανές ώρες, που οι ακτίνες του ήλιου θα πέφτουν κάθετα, αντανακλώμενες έτσι στην πίσω επιφάνεια των γυαλιών μας και μπαίνοντας κατευθείαν στα μάτια μας.

Μια άλλη παράμετρος, στην επιλογή των γυαλιών ηλίου, είναι η καλή ποιότητα του σκελετού. Κακής ποιότητας ή μικρός για το πρόσωπο μας σκελετός μπορεί, ιδιαίτερα με τον ιδρώτα, να προκαλέσει δερματικό ερεθισμό και αλλεργία.
 
Συμπερασματικά, καλή ποιότητα απορροφητικού γυαλιού ηλίου, καλός σκελετός, καλή εφαρμογή που να προστατεύει μάτια και βλέφαρα καθώς και χρήση καπέλου είναι απαραίτητα στοιχεία για ένα καλό και χωρίς επιπτώσεις στην υγεία των ματιών μας καλοκαίρι.