Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Επαναστατική συσκευή παιδοφθαλμολογίας
         
 

Το Φορητό διόφθαλμο διαθλασίμετρο PlusoptiX S08, γερμανικής επινόησης και κατασκευής, είναι μια νέα επαναστατική συσκευή για την διάγνωση   παιδικών και βρεφικών  προβλημάτων υγείας των ματιών και την πρόληψη παθήσεων, όπως η αμβλυπία.

                                          

Με την συσκευή αυτή διαπιστώνουμε εάν υπάρχει μυωπία , υπερμετρωπία , αστιγματισμός, στραβισμός, το μέγεθος της κόρης , την  διακορική απόσταση ματιών, το βλέμμα και την συμμετρία βλέμματος. Επιπλέον η διαύγεια των διαφανών μέσων του ματιού (κερατοειδής, φακός, υαλώδες) ανιχνεύονται από την συσκευή. Η ανυπαρξία οφθαλμικής ευθυγράμμισης και η ανισοκορία εντοπίζονται με την εξέταση.

Το PlusoptiX S08 ανιχνεύει το διαθλαστικό σφάλμα, που είναι - η πιο επικρατούσα αιτία Αμβλυωπίας - εύκολα και αξιόπιστα από την ηλικία των 6 μηνών και άνω. Εάν διαπιστωθεί έγκαιρα η ύπαρξη ανισομετρωπίας (μεγάλης διαφοράς βαθμών ανάμεσα στα 2 μάτια), είναι πολύ εύκολη η αντιμετώπιση του προβλήματος προτού αναπτυχθεί αμβλυωπία (τεμπέλιασμα του ματιού)

Το PlusoptiX S08 λαμβάνει μετρήσεις από απόσταση ενός μέτρου και για τα δύο μάτια ταυτόχρονα. Δεν έρχεται σε επαφή με τα μάτια του παιδιού και παράγει έναν ευχάριστο ήχο, σαν κελάηδισμα πουλιού. Έτσι το παιδί κοιτάει την συσκευή και οι μετρήσεις γίνονται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Μετά την εξέταση εκτυπώνουμε ένα πιστοποιητικό που περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω στοιχεία( βαθμοί διαθλαστικού προβλήματος, μέγεθος κόρης, διακορική απόσταση κλπ) καθώς και μία φωτογραφία των ματιών του παιδιού. Επίσης αναφέρει τα πλήρη στοιχεία του παιδιού ( όνομα, ηλικία, ημερομηνία εξέτασης) καθώς και οφθαλμολογικό πόρισμα της εξέτασης, όπως και τον χρόνο της επόμενης εξέτασης. Το λογισμικό της εξέτασης έχει δυνατότητα ερμηνείας των αποτελεσμάτων και αναγραφής θετικού αποτελέσματος (Pass) ή περαιτέρω ελέγχου και παραπομπής (Refer).

Το πιστοποιητικό  αυτό δίδεται στους γονείς του παιδιού, ενώ ταυτόχρονα τα στοιχεία και τα ευρήματα της εξέτασης παραμένουν αποθηκευμένα σε ειδικό πρόγραμμα σε computer για μελλοντική συγκριτική εξέταση της οφθαλμολογικής κατάστασης του παιδιού.

Ακολουθεί συζήτηση με τον  ειδικό οφθαλμίατρο για την επεξήγηση των ευρημάτων της εξέτασης και οδηγίες για την αντιμετώπιση των τυχόν εμφανισθέντων προβλημάτων.

Για πληροφορίες και ραντεβού με τον Οφθαλμίατρο, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του Οφθαλμολογικού Κέντρου Bio Laser, του Βασίλη Παπαδόπουλου, Χειρουργού Οφθαλμιάτρου, 6946738344, 210 2011933.

Το Οφθαλμολογικό Κέντρο στεγάζεται στην νέα μας διεύθυνση , στην  οδό Καυτατζόγλου 8, 4ος όροφος στα Πατήσια.

Βρίσκεται κοντά στον ΗΣΑΠ Αγιος Ελευθέριος και κοντά στην στάση Κλωναρίδου με τρόλεϊ ή λεωφορείο, στο πάρκο Φιξ στην Πατησίων.

Το Οφθαλμολογικό  ιατρείο δέχεται καθημερινά και Σάββατο, μετά από ραντεβού,  στα τηλέφωνα: 6946738344, 210 2011933 και 211 0192839

 

Σχετικά άρθρα :  -Vision therapy -Ορθοπτικές ασκήσεις

                           -Δυσκολία στο σχολείο;

                           -Αμβλυωπία ή τεμπέλικο μάτι