Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ ΚΑΙ ΓΛΑΥΚΩΜΑ
         
 
Μελέτες φημισμένων επιστημόνων   απέδειξαν την συσχέτιση ανάμεσα στην υπολειτουργία του θυρεοειδή και το γλαύκωμα.          



                                                   

  


Πιθανόν με ένα μηχανισμό παρεμπόδισης της αποχέτευσης του υδατοειδούς υγρού του ματιού λόγω υπερπαραγωγής βλεννοπολυσακχαριτών και εναπόθεσης τους στον διηθητικό ηθμό του ματιου. Επίσης έχει βρεθεί ότι ο κίνδυνος ανάπτυξης ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΓΛΑΥΚΩΜΑΤΟΣ διπλασιάζεται σε άτομα με θυρεοειδική νόσο.


Aς σημειωθεί ότι στο Χαμηλής πίεσης γλαύκωμα, μια πολύ ύπουλη οφθαλμολογική νόσο, η διάγνωση μπαίνει , μεταξύ άλλων, με την εξέταση των ΟΠΤΙΚΩΝ ΠΕΔΙΩΝ και της μορφολογίας της κεφαλής του οπτικού νεύρου, με ειδικές συσκευές (LASER SCANNING TOMOGRAPHY)- που διαθέτει το ιατρικό κέντρο Βio Laser-, μια και η πίεση των ματιών παραμένει σε φυσιολογικά επίπεδα .


Βρέθηκε ότι η συχνότητα υποθυρεοειδισμού και γλαυκώματος είναι μεγαλύτερη στις γυναίκες από ότι στους άνδρες, συνυπολογιζόμενης της ηλικίας, του ιστορικού Σακχαρώδους Διαβήτη, υπέρτασης και μυωπίας.  Υπάρχει όμως και συσχετισμός μεταξύ υπερθυρεοειδισμού και μάλιστα οφθαλμικής θυρεοειδοπάθειας και ενδοφθάλμιας υπέρτασης.


Έτσι από την στιγμή που ο ασθενής αναφέρει δυσανεξία στο θερμό, ταχυκαρδία, αϋπνίες κλπ ο οφθαλμίατρος που βρίσκει υπερτονία στο μάτι του ασθενούς, θα πρέπει να συστήσει έλεγχο θυρεοειδούς.  Πολλές φορές μάλιστα ο ασθενής χρειάζεται μόνο αγωγή για τον θυρεοειδή , με θεαματικά αποτελέσματα για την υγεία και των οφθαλμών ,  με την συμπλήρωση ενός έτους θεραπείας.   

Για πληροφορίες και ραντεβού με τον Οφθαλμίατρο, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του Οφθαλμολογικού Κέντρου Bio Laser, του Βασίλη Παπαδόπουλου, Χειρουργού Οφθαλμιάτρου, 6946738344, 210 2011933.

Το Οφθαλμολογικό Κέντρο στεγάζεται στην νέα μας διεύθυνση , στην  οδό Καυτατζόγλου 8, 4ος όροφος στα Πατήσια.

Βρίσκεται κοντά στον ΗΣΑΠ Αγιος Ελευθέριος και κοντά στην στάση Κλωναρίδου με τρόλεϊ ή λεωφορείο, στο πάρκο Φιξ στην Πατησίων.

Το Οφθαλμολογικό  ιατρείο δέχεται καθημερινά και Σάββατο, μετά από ραντεβού,  στα τηλέφωνα: 6946738344, 210 2011933 και 211 0192839

e-mail: vaspap2010@gmail.com
 


Η ομάδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/groups/918447161515375/