Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Οπτική ημικρανία
         
 

Το πιο συχνό σύμπτωμα της ημικρανίας , είναι ο πονοκέφαλος. Πολλές φορές εντοπίζεται στη μια πλευρά του κεφαλιού, αλλά σε αρκετές και στις δυο. Ο πονοκέφαλος μπορεί να κρατά για λεπτά, ώρες και σπανιότερα μέρες. Πολλές φορές η ημικρανία συνοδεύεται από οπτικά συμπτώματα. Αυτά μπορεί να αφορούν στη μια πλευρά ή και στις δυο.                        

         

Το  πιο συχνό σύμπτωμα , που αφορά στην όραση , αρχίζει με ένα θολό σημείο που αρχίζει σαν ένα φωτάκι που τρεμοπαίζει αναβοσβήνοντας με μεγαλύτερη ή μικρότερη ένταση και να επεκτείνεται σιγά –σιγά , ανοίγοντας σαν ένα στεφάνι και έχοντας τα χαρακτηριστικά ενός φωτεινού ζιγκ- ζαγκ. Μετά μπορεί να ακολουθήσει προσωρινή απώλεια τμημάτων του οπτικού πεδίου και θόλωση της όρασης με αποτέλεσμα το πάσχον άτομο να μην μπορεί να δει καλά. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να αφορούν στο ένα ή και στα δυο μάτια. Κατόπιν , συνήθως, αρχίζει πονοκέφαλος. Το άτομο έχει ανάγκη ηρεμίας, ησυχίας, και επιθυμεί να αποσυρθεί και να ξαπλώσει να κοιμηθεί σε ένα σκοτεινό δωμάτιο.                                        

    

 Σπανιότερα μπορεί να παρατηρηθεί διπλωπία, βλεφαρόπτωση, αλλαγή του μεγέθους της κόρης των ματιών, ή και πλήρης απώλεια της όρασης για ένα μικρό διάστημα. Οι παραπάνω περιπτώσεις χρήζουν ειδικότερου ελέγχου.

 

 

Για πληροφορίες και ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του Οφθαλμολογικού Κέντρου του Βασίλη Παπαδόπουλου, Χειρουργού Οφθαλμιάτρου-  Bio Laser , 6946738344, 211 0192839 ή στείλτε μας e-mail στο vaspap2010@gmail.com