Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μικροτσίπ δίνει ελπίδες για όραση
         
 

Μια νέα ελπιδοφόρα μέθοδος έρχεται να δώσει νέα όπλα στη  προσπάθεια για αποκατάσταση της όρασης στους συνανθρώπους μας που πάσχουν από παθήσεις που καταστρέφουν τους φωτοϋποδοχείς του αμφιβληστροειδούς. Ασθενείς με  παθήσεις όπως η μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια, η δυστροφία των κωνίων και ραβδίων, η νόσος Best, η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδος ( ΗΕΩ) και πιθανώς και άλλες παθήσεις του αμφιβληστροειδούς, πιθανόν να μπορούν να αποκαταστήσουν μια μορφή όρασης με την βοήθεια ενός μικροτσίπ που θα τοποθετείται στον αμφιβληστροειδή στο πίσω μέρος του ματιού.

                                                               

                                   ""

Η συσκευή αυτή είναι κατασκευασμένη από σιλικόνη,  ( τεχνητός σιλικονούχος αμφιβληστροειδής- artificial silicon retina, ASR )    και οι διαστάσεις της είναι 2 χιλιοστά διαμέτρου και 25 μικρά σε πάχος, δηλαδή λεπτότερη από μια ανθρώπινη τρίχα. Περιέχει περί τους 5000 μικροφωτοϋποδοχείς και ερεθιζόμενος κάθε ένας από αυτούς από το φως παράγει ένα φωτεινό ερέθισμα που μέσω των φυσιολογικά λειτουργούντων οπτικών οδών μεταφέρεται για επεξεργασία στον εγκέφαλο. Για να κατανοήσετε καλυτέρα την λειτουργία της όρασης ξαναθυμηθείτε ότι το ανθρώπινο μάτι λειτουργεί σαν μια ψηφιακή  φωτογραφική κάμερα.

Αυτό το μικροτσίπ δεν απαιτεί την χρήση μπαταριών ή εξωτερικών καλωδίων.

Την κατασκευάζει προς το παρόν ,για πειραματικούς σκοπούς , μια εταιρεία στις ΗΠΑ , έχοντας πάρει έγκριση από τον FDA για αυτόν και μόνο το σκοπό και όχι ακόμη για εμπορικούς σκοπούς.

                      ""

 Ήδη έχει εμφυτευθεί πειραματικά σε εθελοντές που πάσχουν από Μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια – Retinitis pigmentosa.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι αρκετά ενθαρρυντικά, σύμφωνα με ανακοινώσεις των κατασκευαστών , αλλά χρειάζεται ακόμη χρόνος για την εφαρμογή της μεθόδου σε ευρεία κλίμακα.

Για πληροφορίες και ραντεβού με τον Οφθαλμίατρο, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του Οφθαλμολογικού Κέντρου Bio Laser, του Βασίλη Παπαδόπουλου, Χειρουργού Οφθαλμιάτρου, 6946738344, 210 2011933.

Το Οφθαλμολογικό Κέντρο στεγάζεται στην νέα μας διεύθυνση , στην  οδό Καυτατζόγλου 8, 4ος όροφος στα Πατήσια.

Βρίσκεται κοντά στον ΗΣΑΠ Αγιος Ελευθέριος και κοντά στην στάση Κλωναρίδου με τρόλεϊ ή λεωφορείο, στο πάρκο Φιξ στην Πατησίων.

Το Οφθαλμολογικό  ιατρείο δέχεται καθημερινά και Σάββατο, μετά από ραντεβού,  στα τηλέφωνα: 6946738344, 210 2011933 και 211 0192839

e-mail: vaspap2010@gmail.com
 


Η ομάδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/groups/918447161515375/