Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
τι σημαίνει η λέξη laser (λέιζερ) ;
         
 

Η λέξη LASER είναι ακρωνύμιο των λέξεων Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation που σημαίνει ενίσχυση του φωτός από διεγερμένη εκπομπή ακτινοβολίας.     Η εφεύρεση έγινε το 1960 από τον επιστήμονα Τέοντορ Μάιτμαν.  


       

  Ο Αϊνστάιν είχε μελετήσει από το 1916 την διεγειρόμενη εκπομπή του φωτός, ένα φαινόμενο που το ανέπτυξε σε δύο άρθρα του και που περιέγραφαν την απορρόφηση των φωτονίων από τα άτομα.   Η τεχνολογία των LASER αναπτύχθηκε κατόπιν και αναπτύσσεται μέχρι τις μέρες μας σε ένα πλήθος εφαρμογών.   Στον ιατρικό τομέα έχει βρει ένα εύφορο πεδίο, και ιδιαίτερα στην οφθαλμολογία.   Εφαρμόζεται τόσο στον διαγνωστικό οφθαλμολογικό τομέα (π.χ. LASER SCANNING TOMOGRAPHY), όσο και στον θεραπευτικό τομέα (διόρθωση μυωπίας με laser, θεραπεία γλαυκώματος, διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας κ.λ.π.).

Για πληροφορίες και ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του Οφθαλμολογικού Κέντρου του Βασίλη Παπαδόπουλου, Χειρουργού Οφθαλμιάτρου-  Bio Laser , 6946738344, 211 0192839 ή στείλτε μας e-mail στο vaspap2010@gmail.com