Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Νέα φάρμακα για την εκφύλιση της ωχράς
         
 

Σύμφωνα με δημοσιεύσεις στην επιστημονική επιθεώρηση New England Journal of Medicine νέα φάρμακα έχουν μπει στην υπηρεσία της θεραπείας της κυριότερης αιτίας τύφλωσης στον δυτικό κόσμο- της Ηλικιακής Εκφύλισης της Ωχρας κηλίδος (ΗΕΩ).Μετά την φωτοδυναμική θεραπεία με laser και το φάρμακο Macugen, δυο νέα φάρμακα σε ενέσιμη μορφή κατευθείαν στο μάτι έρχονται να προστεθούν στο οπλοστάσιο μας. Το φάρμακο Lucentis (ranibizumab) και Avastin (bevacizumab), το οποίο χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του καρκίνου του παχέος εντέρου και τώρα χρησιμοποιείται πειραματικά και για την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.


Οι ενέσεις αυτές θα πρέπει να γίνονται πιθανότατα κάθε μήνα και ίσως εφ΄ όρου ζωής. Οι νεώτερες αυτές θεραπείες κοστίζουν αρκετά με μεγαλύτερο το κόστος των πιο σύγχρονων φαρμάκων.


                                        
Τα ως άνω φάρμακα προορίζονται για την εξιδρωματική ή υγρά νεοαγγειακή μορφή της ΗΕΩ. Η ωχρά είναι η μικρή περιοχή στο κέντρο του αμφιβληστροειδούς χιτώνα που είναι υπεύθυνη  για την κεντρική όραση . Από τα νεόπλαστα αγγεία   διαρρέουν υγρά προς τον αμφιβληστροειδή.


Σίγουρα παρά τα ενθαρρυντικά μηνύματα που έρχονται από πανεπιστημιακές μελέτες στην Αμερική , πρέπει να είμαστε ακόμη επιφυλακτικοί και να μην υπερενθουσιαζόμαστε , δεδομένης και της κακής ψυχολογικής κατάστασης που βρίσκονται συνήθως οι πάσχοντες από ΗΕΩ.


Το γεγονός πάντως είναι ότι αναπτύσσονται νέες θεραπείες για την ΗΕΩ , πάθηση που μέχρι πριν λίγα χρόνια την θεωρούσαμε μη αντιμετωπίσιμη, πρέπει να μας κάνει αισιόδοξους.


 

Για πληροφορίες και ραντεβού με τον Οφθαλμίατρο, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του Οφθαλμολογικού Κέντρου Bio Laser, του Βασίλη Παπαδόπουλου, Χειρουργού Οφθαλμιάτρου  , 6946738344, 210 2011933, 211 0192839.

Το Οφθαλμολογικό Κέντρο στεγάζεται στην οδό Καυτατζόγλου 8, 4ος όροφος στα Πατήσια.

Βρίσκεται κοντά στον ΗΣΑΠ Αγιος Ελευθέριος και κοντά στην στάση Κλωναρίδου με τρόλεϊ ή λεωφορείο, στο πάρκο Φιξ στην Πατησίων.

e-mail: vaspap2010@gmail.com
 


Η ομάδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/groups/918447161515375/