Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ένα παράσιτο στα μάτια μας
         
 
Ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι από εμάς φιλοξενούμε επάνω στην επιδερμίδα του προσώπου μας μικροσκοπικά   παράσιτα.
Ονομάζονται Demodex, ζουν μέσα στο θύλακα της τρίχας και τρέφονται από τα λιπαντικά έλαια που εκκρίνουν οι αδένες των τριχών.


 Βλεφαρίδες με κυλινδρική  πιτυρίδα είναι παθογνωμονικό στοιχείο για οφθαλμική  προσβολή από demodex .
 


Το παράσιτο Demodex έχει συσχετιστεί επίσης με διαλείπουσα τριχίαση, δυσλειτουργία του μεϊβομιανού αδένα (που μπορεί να προκαλέσει χαλάζιο) , φλεγμονή του επιπεφυκότα  ,   αγγείωση του κερατοειδούς, διήθηση, επιφανειακές θολερότητες του κερατοειδούς, κνησμό των οφθαλμών, αίσθηση ξένου σώματος, πτώση των βλεφαρίδων κλπ

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ένα μέρος της θεραπείας που πρέπει να εφαρμόσει ο ειδικός Οφθαλμίατρος γα να καταπολεμήσουμε το παράσιτο.
Τα παράσιτα Demodex διακρίνονται σαν λαμπερά, μικροσκοπικά κυλινδρικά αντικείμενα , όταν ο Οφθαλμίατρος χρησιμοποιήσει σε μεγάλη ισχύ (από το φακό x16 με την Haag Streit) τη  σχισμοειδή λυχνία ή βιομικροσκόπιο.

Στο Οφθαλμολογικό Κέντρο BioLaser του Βασίλη Παπαδόπουλου, εφαρμόζονται θεραπείες αντιμετώπισης του παράσιτου Demodex.Για πληροφορίες και ραντεβού με τον Οφθαλμίατρο, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του Οφθαλμολογικού Κέντρου Bio Laser, του Βασίλη Παπαδόπουλου, Χειρουργού Οφθαλμιάτρου, 6946738344, 210 2011933.

Το Οφθαλμολογικό Κέντρο στεγάζεται στην νέα μας διεύθυνση , στην  οδό Καυτατζόγλου 8, 4ος όροφος στα Πατήσια.

Βρίσκεται κοντά στον ΗΣΑΠ Αγιος Ελευθέριος και κοντά στην στάση Κλωναρίδου με τρόλεϊ ή λεωφορείο, στο πάρκο Φιξ στην Πατησίων.

Το Οφθαλμολογικό  ιατρείο δέχεται καθημερινά και Σάββατο, μετά από ραντεβού,  στα τηλέφωνα: 6946738344, 210 2011933

e-mail: vaspap2010@gmail.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

DEMODEX Ένα παράσιτο στις βλεφαρίδες μας


ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ  ΕΛΑΙΟ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ (Tea tree oil)  ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ   ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ