Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ;
         
 


Παθήσεις όπως η μυωπία, ο αστιγματισμός, η υπερμετρωπία, ο στραβισμός, η ανεπάρκεια σύγκλισης, η αμβλυωπία  κλπ μπορεί να ευθύνονται. Οι παραπάνω παθήσεις είναι δυνατόν να αντιμετωπισθούν από τον οφθαλμίατρο.                                                                                 

Μεταξύ άλλων, το Βρετανικό Ινστιτούτο για την Τύφλωση, συνιστά στους γονείς να εξετάζονται τα παιδιά τους από οφθαλμίατρο όταν παρατηρήσουν ότι το παιδί τους: 


       Πλησιάζει πολύ κοντά στην τηλεόραση, γράφει, ζωγραφίζει και κρατά τα βιβλία του ή τα παιχνίδια του πολύ κοντά στα μάτια του 


       Εμφανίζει αδυναμία συγκέντρωσης, αφαιρείται  εύκολα  και δυσκολεύεται να κάνει νέους φίλους και να συμμετάσχει σε ομαδικά παιχνίδια ( μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο κλπ)  ή δυσκολία στα βιντεοπαιχνίδια


        Βλεφαρίζει (ανοιγοκλείνει τα βλέφαρα)  πολύ συχνά ή ενοχλείται όταν πρέπει να κοιτάξει αντικείμενα που βρίσκονται πολύ κοντά του


       Παραπονιέται για πονοκεφάλους, ναυτία, ζάλη ή βάρος στα μάτια  μετά τη χρήση  υπολογιστή ή μετά την ανάγνωση κάποιου βιβλίου


        Παραπονιέται για τσούξιμο και ενοχλήσεις στα μάτια.


        Βλέπετε τα μάτια του να κοκκινίζουν μετά από το διάβασμα ή τα τρίβει  έντονα.


        Να στρέφει το κεφάλι ώστε να χρησιμοποιεί το ένα μάτι ή να κλείνει το ένα μάτι ή δυσκολεύετε στο να αναγνωρίζει γνωστά αντικείμενα.


       Όταν διαβάζει μετά από λίγα λεπτά σηκώνεται να παίξει λέγοντας ότι κουράστηκε ή βαρέθηκε


       Δεν βλέπει μακρινά αντικείμενα που εσείς βλέπετε ή δυσκολία στον πίνακα του σχολείου


     Βλέπει θολά ή διπλά όταν διαβάζει ή εμφανίζει στραβισμό.                                                          




                                                             




    Επειδή η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη , σκόπιμο είναι να εξετάζουμε τα παιδιά μας, ακόμη και εάν δεν εμφανίζουν τα παραπάνω συμπτώματα.


Εκπρόσωπος  του Βρετανικού Ινστιτούτου για την Τύφλωση , τόνισε ότι οι γονείς θα πρέπει να πηγαίνουν το παιδί τους σε οφθαλμίατρο πριν το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς αλλά και σε όλη τη διάρκεια των μαθητικών χρόνων, γιατί τα παιδιά τις περισσότερες φορές δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα όρασης και έτσι δεν το λένε στους γονείς τους.


Για πληροφορίες και ραντεβού με τον Οφθαλμίατρο, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του Οφθαλμολογικού Κέντρου Bio Laser, του Βασίλη Παπαδόπουλου, Χειρουργού Οφθαλμιάτρου  ,  210 2011933, 6946738344.

Το Οφθαλμολογικό Κέντρο στεγάζεται στην οδό Καυτατζόγλου 8, 4ος όροφος στα Πατήσια.

Βρίσκεται κοντά στον ΗΣΑΠ Αγιος Ελευθέριος και κοντά στην στάση Κλωναρίδου με τρόλεϊ ή λεωφορείο, στο πάρκο Φιξ στην Πατησίων.

e-mail: vaspap2010@gmail.com
 


Η ομάδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/groups/918447161515375/