Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Οπτικά πεδία Έγχρωμα
         
 
Οπτικό πεδίο είναι ο χώρος που γίνεται αντιληπτός από το μάτι μας. Η εξέταση που ελέγχει αν είναι σωστή η αντίληψη αυτού του χώρου καλείται εξέταση ΟΠΤΙΚΩΝ ΠΕΔΙΩΝ.
Η εξέταση αυτή είναι πολύ σημαντική για παθήσεις οφθαλμολογικές και όχι μόνο.
Στην νευρολογία το οπτικό πεδίο βοηθά στην αποκάλυψη και παρακολούθηση παθήσεων όπως η κατά πλάκας σκλήρυνση ,   όγκοι του εγκέφαλου, εγκεφαλικά , αδενώματα της υπόφυσης κ.α.
Στην οφθαλμολογία η σημαντικότερη πάθηση που ελέγχεται με τα οπτικά πεδία είναι το ΓΛΑΥΚΩΜΑ.
              
Ο περιορισμός των οπτικών πεδίων μας είναι    πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί από τον ίδιο τον πάσχοντα. Ο έλεγχος της περιφερικής όρασης με αδρό τρόπο όπως κινώντας τα δάκτυλα του χεριού μας περιφερικά του ελεγχόμενου, μπορεί να αποκαλύψει μόνο πολύ σοβαρά ελλείμματα των οπτικών πεδίων. Αρχικά η οφθαλμολογία έκανε χρήση μηχανημάτων έλεγχου οπτικών πεδίων με πολύ αδρό τρόπο. Η μάστιγα όμως της εποχής , όπως είναι το Γλαύκωμα , μας έκανε να καταφεύγουμε σε ανάπτυξη διαρκώς και τελειότερων μηχανημάτων, που θα αποκαλύψουν όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα και έγκυρα αρχόμενες αλλοιώσεις.
                                              
Στο οφθαλμολογικό κέντρο BioLaser διαθέτουμε ένα εκ των πλέον σύγχρονων μηχανημάτων νεώτερης γενιάς έλεγχου των οπτικών πεδίων : το ελβετικής κατασκευής Octopus. Είναι μια τελευταίου τύπου ηλεκτρονική συσκευή που χρησιμοποιεί την πιο μοντέρνα τεχνογνωσία και αλγόριθμους με αποτέλεσμα ο έλεγχος για κάθε μάτι να γίνεται μέσα σε δυο με τρία λεπτά, αντί για 25 λεπτά άλλων ανάλογων συσκευών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην εξάγονται λανθασμένα συμπεράσματα λόγω του παράγοντα της κόπωσης που υπεισέρχεται στις εξετάσεις που κρατάνε περισσότερο χρόνο.
                           
Τα αποτελέσματα της εξέτασης καταχωρούνται στην μνήμη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή με αποτέλεσμα παλιότερες εξετάσεις να μπορούν, με ειδικά προγράμματα, να συγκρίνονται με τις καινούργιες. Έτσι γίνεται από τον οφθαλμίατρο η σωστότερη παρακολούθηση της υγείας του ασθενούς.
Το μηχάνημα Octopus επίσης απεικονίζει με έγχρωμο τρόπο την χαρτογράφηση του οπτικού πεδίου (ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΓΧΡΩΜΗ COMPUTERIZED ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΑ) , με αποτέλεσμα να γίνεται κατανοητή και από τον πλέον μη ειδικό ασθενή η καλή ή κακή πορεία της νόσου.
Επίσης και άλλες παθήσεις του οφθαλμού, όπως οι αλλοιώσεις της ωχράς κηλίδας, μπορούν να διαγιγνώσκονται ή να παρακολουθούνται με το πρόγραμμα Μ2Χ του Octopus.
Η εξέταση γίνεται στο οφθαλμολογικό ιατρικό κέντρο BioLaser , κάθε μέρα και το Σάββατο, μετά απο ραντεβού.
Το αποτέλεσμα έχετε την δυνατότητα να το παρετε  αμέσως.
 

Για πληροφορίες και ραντεβού με τον Οφθαλμίατρο, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του Οφθαλμολογικού Κέντρου Bio Laser, του Βασίλη Παπαδόπουλου, Χειρουργού Οφθαλμιάτρου  , 6946738344, 210 2011933, 211 0192839.

Το Οφθαλμολογικό Κέντρο στεγάζεται στην οδό Καυτατζόγλου 8, 4ος όροφος στα Πατήσια.

Βρίσκεται κοντά στον ΗΣΑΠ Αγιος Ελευθέριος και κοντά στην στάση Κλωναρίδου με τρόλεϊ ή λεωφορείο, στο πάρκο Φιξ στην Πατησίων.

e-mail: vaspap2010@gmail.com
 


Η ομάδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/groups/918447161515375/