Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
OCT και Μελαγχρωστική Αμφιβληστροειδοπάθεια
         
 

Με την ανάπτυξη της σύγχρονης τεχνολογίας , που χρησιμοποιεί το νέο υπερυψηλής ανάλυσης OCT RTVue, αποκτήσαμε ένα νέο όπλο στην διάγνωση, παρακολούθηση και προσπάθεια διατήρησης ή και βελτίωσης της όρασης, των ατόμων που πάσχουν από Μελαγχρωστική Αμφιβληστροειδοπάθεια (ΜΑ).

Σε πρώιμα στάδια, με την χρήση ειδικών προγραμμάτων της συγκεκριμένης συσκευής OCT, μπορούμε να διαπιστώσουμε την αρχόμενη εκφύλιση και λέπτυνση , της στιβάδας των φωτοϋποδοχέων (κωνίων και ραβδίων) του αμφιβληστροειδούς, καθώς και τις αλλοιώσεις και λεπτύνσεις του μελαγχρόου επιθηλίου.

Αυτές οι στιβάδες, είναι οι πρώτες που παραβλάπτονται στην ΜΑ. Η τεχνολογία κατά Fourier που χρησιμοποιεί το OCT RTVue, που μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου, απεικονίζει τις στιβάδες αυτές, μας επιτρέπει, τόσο την διάγνωση, όσο και την παρακολούθηση της εξέλιξης της συγκεκριμένης ομάδας παθήσεων.

Από την άλλη, επειδή η Μελαγχρωστική Αμφιβληστροειδοπάθεια, συνοδεύεται συχνά . από κυστεοειδή οιδήματα της ωχράς, που έχει σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω επιδείνωση της όρασης,  η εξέταση με το OCT, είναι η κύρια μέθοδος διάγνωσης και παρακολούθησης της συγκεκριμένης κατάστασης. Έτσι ο θεράπων οφθαλμίατρος θα μπορεί να συστήσει την δέουσα θεραπευτική αγωγή.

Στο οφθαλμολογικό κέντρο Bio Laser  διαθέτουμε το υπερσύγχρονο OCT RTVue καθώς και την επιστημονική γνώση για να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στη παραπάνω νόσο. Μετά από ραντεβού, μπορούμε, ακόμη και αυθημερόν να πραγματοποιήσουμε την εξέταση καθώς και να ενημερώσουμε και να  παρακολουθήσουμε την ΜΑ.

 

         

            

Για πληροφορίες και ραντεβού με τον Οφθαλμίατρο, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του Οφθαλμολογικού Κέντρου Bio Laser, του Βασίλη Παπαδόπουλου, Χειρουργού Οφθαλμιάτρου  , 6946738344, 210 2011933, 211 0192839.

Το Οφθαλμολογικό Κέντρο στεγάζεται στην οδό Καυτατζόγλου 8, 4ος όροφος στα Πατήσια.
Βρίσκεται κοντά στον ΗΣΑΠ Αγιος Ελευθέριος και κοντά στην στάση Κλωναρίδου με τρόλεϊ ή λεωφορείο, στο πάρκο Φιξ στην Πατησίων.

e-mail: vaspap2010@gmail.com