Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η επέμβαση καταρράκτη ρυθμίζει το γλαύκωμα;
         
 

Από πολλά χρόνια τώρα υπήρχε η εμπειρική παρατήρηση, ότι σε ανθρώπους που είχαν γλαύκωμα, μετά από επιτυχημένη εγχείρηση καταρράκτη , παρετηρείτο καλύτερη ρύθμιση ή και θεραπεία του γλαυκώματος.

             

 

Πρόσφατες μελέτες κατέδειξαν , ότι  όντως έτσι ισχύει.

Ο κρυσταλλοειδής φακός του ματιού , όταν αρχίζει και θολώνει, υφίσταται και αλλαγές στο μέγεθος του. Με εξετάσεις Μαγνητικής Τομογραφίας φάνηκε ότι ο καταρρακτικός φακός του ματιού μεγαλώνει και έτσι  πιέζει την ίριδα προς τα μπρος μικραίνοντας την γωνία του προσθίου θαλάμου. Έτσι δυσκολεύεται η αποχέτευση του υδατοειδούς υγρού με επακόλουθο να ανεβαίνει η ενδοφθάλμια πίεση.

Ανάλογα με τον τύπο και την βαρύτητα του γλαυκώματος, μετά από επιτυχημένη  εγχείρηση καταρράκτη με φακοθρυψία, παρατηρείται σε πάρα πολλές περιπτώσεις μείωση της πίεσης του ματιού. Αρκετές φορές  κόβουμε τελείως την αντιγλαυκωματική αγωγή ή μπορεί να την μειώσουμε σημαντικά.

                      

Βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επέμβαση του καταρράκτη να γίνει απόλυτα επιτυχημένα, χωρίς την καταπόνηση του ματιού και με την χρήση τόσο μηχανημάτων σύγχρονης τεχνολογίας όσο και Ενδοφθαλμίων φακών άριστης ποιότητας. Ο γλαυκωματικός ασθενής δεν πρέπει να εφησυχάσει ότι άπαξ και κάνει εγχείρηση καταρράκτη , τηρώντας τις παραπάνω προϋποθέσεις, θα σταματήσει την οφθαλμολογική παρακολούθηση.

Αρμόδιος για την περαιτέρω πορεία του ή την αλλαγή στην θεραπευτική αγωγή του είναι αποκλειστικά και μόνο ο θεράπων οφθαλμίατρος.

 

Για πληροφορίες και ραντεβού με τον Οφθαλμίατρο, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του Οφθαλμολογικού Κέντρου Bio Laser, του Βασίλη Παπαδόπουλου, Χειρουργού Οφθαλμιάτρου  , 6946738344, 210 2011933, 211 0192839.

Το Οφθαλμολογικό Κέντρο στεγάζεται στην οδό Καυτατζόγλου 8, 4ος όροφος στα Πατήσια.

Βρίσκεται κοντά στον ΗΣΑΠ Αγιος Ελευθέριος και κοντά στην στάση Κλωναρίδου με τρόλεϊ ή λεωφορείο, στο πάρκο Φιξ στην Πατησίων.

e-mail: vaspap2010@gmail.com
 


Η ομάδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/groups/918447161515375/