Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ
         
 

ΜΥΩΠΙΑ


Όταν ο κερατοειδής έχει μεγάλη σφαιρικότητα ή το μάτι είναι πολύ μεγάλο, τότε οι ακτίνες φωτός εστιάζονται μπροστά από τον αμφιβληστροειδή και όχι πάνω του όπως θα έπρεπε φυσιολογικά. Σ’ αυτήν την περίπτωση βλέπουμε θαμπά τα μακρινά αντικείμενα. Αυτό είναι η μυωπία.




 




                




 




ΥΠΕΡΜΕΤΡΩΠΙΑ




 




Στην περίπτωση αυτή ο κερατοειδής ή είναι πολύ επίπεδος ή το μάτι μικρότερο από το κανονικό. Τα αντικείμενα εστιάζονται μετά τον αμφιβληστροειδή. Αυτό δημιουργεί θαμπάδα κυρίως για κοντινά αντικείμενα.




 


       

                                                                          


 


 


      ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ




 




Στον αστιγματισμό ο κερατοειδής έχει ελλειπτικό σχήμα αντί για σφαιρικό. Αντί για παράδειγμα να μοιάζει με μπάλα ποδοσφαίρου, μοιάζει με μπάλα ράγκμπι. Αυτό δημιουργεί  δύο σημεία εστίασης για το μάτι. Η όραση γίνεται θαμπή και η εικόνα παραμορφωμένη.




Και οι τρεις παραπάνω ανωμαλίες διορθώνονται πλέον πολύ εύκολα με τη διαθλαστική χειρουργική με laser.




 




 




ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ




 




Ο φακός του ματιού είναι υπεύθυνος να εστιάζει όταν βλέπουμε ανάλογα με την απόσταση του αντικειμένου. Αυτός ο φακός έχει ελαστικότητα και αλλάζει σχήμα προκειμένου να εστιάσει σε διαφορετικές αποστάσεις. Διαφορετικά θα εστιάσει όταν διαβάζουμε ένα βιβλίο, όταν βλέπουμε στην οθόνη ενός υπολογιστή ή όταν παρακολουθούμε τηλεόραση.




Όσο μεγαλώνουμε, ο κρυσταλλοειδής φακός χάνει την ελαστικότητά του. Έτσι, η ικανότητά του να εστιάζει σε διαφορετικές αποστάσεις γίνεται δυσκολότερη.




Μεταξύ της ηλικίας των 38-48 ετών, ο φακός μας έχει χάσει αρκετή από την ελαστικότητά του. Έτσι, δεν μπορούμε να διαβάσουμε ένα βιβλίο ή μια εφημερίδα χωρίς γυαλιά πρεσβυωπίας. Με το πέρασμα του χρόνου τα γυαλιά αυτά μας είναι απαραίτητα, καθώς η πρεσβυωπία αυξάνει σιγά-σιγά.

 

Για πληροφορίες και ραντεβού με τον Οφθαλμίατρο, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του Οφθαλμολογικού Κέντρου Bio Laser, του Βασίλη Παπαδόπουλου, Χειρουργού Οφθαλμιάτρου  , 6946738344, 210 2011933, 211 0192839.

Το Οφθαλμολογικό Κέντρο στεγάζεται στην οδό Καυτατζόγλου 8, 4ος όροφος στα Πατήσια.

Βρίσκεται κοντά στον ΗΣΑΠ Αγιος Ελευθέριος και κοντά στην στάση Κλωναρίδου με τρόλεϊ ή λεωφορείο, στο πάρκο Φιξ στην Πατησίων.

e-mail: vaspap2010@gmail.com
 


Η ομάδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/groups/918447161515375/