Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πως μπορώ να κάνω Laser scanning Tomography;
         
 

Το Laser scanning tomography (LST) είναι μια υπερσύγχρονη οφθαλμολογική εξέταση που μας βοηθά στην διάγνωση και παρακολούθηση του Γλαυκώματος , των παθήσεων της Ωχράς κλπ.

Γίνεται , στο ιατρικό κέντρο BioLaser, με την υπερσύγχρονη συσκευή Heidelberg Retina Tomograph 3   (HRT 3 ), γερμανικής επινόησης και κατασκευής. Η συσκευή αυτή είναι πολύ ανώτερη από παρόμοιες συσκευές. Απόδειξη ότι έχει πάρει έγκριση από τον κρατικό οργανισμό των ΗΠΑ , τον FDA, παρόλο που ανάλογες αμερικάνικες συσκευές δεν έχουν πάρει αυτή την πιστοποίηση.

Χρησιμοποιώντας ένα αβλαβές ειδικό laser, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, παράγει τρισδιάστατες εικόνες του βυθού του ματιού. Ταυτόχρονα με ειδικό λογισμικό κάνει σύγκριση των συγκεκριμένων εικόνων με άλλες πρότυπες αποθηκευμένες στο πρόγραμμα της συσκευής. Έτσι μπορεί να μας αποδώσει το παθολογικό ή φυσιολογικό του αποτελέσματος.

Η μεγάλη προσφορά της νέας αυτής συσκευής είναι ότι μπορεί να εντοπίσει αρχόμενες βλάβες του οπτικού νεύρου πολύ πριν τις εντοπίσει η εξέταση των Οπτικών πεδίων. Επίσης είναι πολύ σημαντικό το oτι έχουμε την δυνατότητα να αποθηκεύουμε στην μνήμη του LaserScanningTomography όλες τις εξετάσεις που γίνονται .Έτσι ,με ειδικό πρόγραμμα, μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις με τις μελλοντικές εξετάσεις παρακολουθώντας , σε βάθος χρόνου, την αποτελεσματικότητα της εφαρμοζόμενης θεραπείας.

 Το Laser Scanning Tomography εφαρμόζεται τόσο στην διάγνωση και παρακολούθηση του γλαυκώματος, όσο και στην διάγνωση και παρακολούθηση των αλλοιώσεων της ωχράς κηλίδος , σε ασθενείς με διαβήτη , υπέρταση , ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς ( ΗΕΩ) κλπ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΤΗΛΕΦΩΝΕΙΣΤΕ ΣΤΟ 6946738344