Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Χαλάζιο
         
 

 Το χαλάζιο είναι μια φλεγμονή των αδένων του Moebius. Εμφανίζεται σαν μια σκληρή σφαιροειδής διόγκωση κάτω από το δέρμα του βλεφάρου. Μπορεί να εμφανιστεί και στο πάνω και στο κάτω βλέφαρο. Οφείλεται σε απόφραξη του εκφορητικού πόρου αυτών των αδένων  ( μεϊβομιανών αδένων). Οι αδένες αυτοί υπάρχουν φυσιολογικά σε όλους τους ανθρώπους και εκκρίνουν ένα ειδικό σμήγμα που λιπαίνει το μέσα μέρος των βλεφάρων . Όταν αποφραχθεί ο εκφορητικός τους πόρος , το παραγόμενο σμήγμα μαζεύεται μέσα στον αυλό και τον αδένα. Πολλές φορές αναπτύσσονται μικρόβια, τα οποία πολλαπλασιάζονται στο θρεπτικό για αυτά σμήγμα.

                        

 Τότε δημιουργείται μια επώδυνη φλεγμονή. Πολλές φορές υπάρχει αυτόματη θεραπεία με ρήξη του χαλάζιου και παροχέτευση του πυώδους εκκρίματος . Άλλες φορές το χαλάζιο υποχωρεί και κατόπιν υποτροπιάζει. Το χαλάζιο μπορεί να είναι ένα ή και πολλαπλό. Ο οφθαλμίατρος , που θα επισκεφθούμε θα καθορίσει την αγωγή που θα ακολουθήσουμε , προκειμένου να μειώσουμε τις πιθανότητες της ανάγκης χειρουργικής θεραπείας του χαλαζίου. Με τον προσδιορισμό της αιτίας, μέσω καλλιέργειας οφθαλμικού εκκρίματος και την χορήγηση των ανάλογων αντιβιοτικών μπορεί να θεραπεύσουμε την φλεγμονώδη αυτή κατάσταση.

                             

 

   

Για πληροφορίες και ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του Οφθαλμολογικού Κέντρου του Βασίλη Παπαδόπουλου, Χειρουργού Οφθαλμιάτρου-  Bio Laser , 6946738344, 211 0192839 ή στείλτε μας e-mail στο vaspap2010@gmail.com