Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αλλεργική επιπεφυκίτιδα
         
 

 

Αυτή την εποχή ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι πάσχουν από αλλεργικές επιπεφυκίτιδες.

Οι αιτίες είναι πολλές με βασικότερες την γύρη των λουλουδιών, την οικιακή σκόνη αλλά και  άλλες ουσίες όπως φάρμακα , ατμοσφαιρικοί ρύποι κλπ.

Τα βασικότερα συμπτώματα της αλλεργικής επιπεφυκίτιδας είναι κοκκινίλα των ματιών, φαγούρα,  δακρύρροια, αίσθηση ξένου σώματος , εκκρίσεις (τσίμπλες) κλπ. Για ανακούφιση χορηγούνται σταγόνες με αντιαλλεργικές ουσίες ή σε σοβαρότερες καταστάσεις και αντιαλλεργικά χάπια.

                  

Η βασική θεραπεία , όμως, είναι η απομάκρυνση του αλλεργιόγονου αιτίου. Το δύσκολο είναι να βρούμε την αιτία της αλλεργικής επιπεφυκίτιδας. Η εύρεση του αιτίου γίνεται με μια σειρά αιματολογικών εξετάσεων , των RAST test ( ΡΑΣΤ τεστ). Η εξέταση αυτή, που καλύπτεται από τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία, γίνεται με μια εξέταση αίματος που απαιτεί εξειδικευμένο μικροβιολογικό  εργαστήριο από πλευράς εξοπλισμού, αντιδραστηρίων και επιστημονικού προσωπικού .

Επίσης μπορούν να γίνουν και τα δερματικά   Patch test (Πατς τεστ) .

Εάν βρούμε την αιτία ή τις αιτίες, γιατί μπορεί να είναι περισσότερες από μια οι αλλεργιογόνες ουσίες, τότε φροντίζουμε να τις απομακρύνουμε από το περιβάλλον μας ή ακόμη να κάνουμε απευαισθητοποίηση.

Είναι επίσης συχνό, λόγω της φαγούρας που προκαλεί η αλλεργική επιπεφυκίτιδα να τρίβουμε έντονα τα μάτια μας και έτσι αφενός να επιδεινώνουμε την κατάσταση , αφετέρου να μολύνουμε , με τα ακάθαρτα χέρια μας, τα μάτια μας. Τότε μπορεί να χρειάζονται και σταγόνες με αντιβιοτικό. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείχνουν οι χρήστες φακών επαφής γιατί η αλλεργική επιπεφυκίτιδα επιδεινώνεται με την χρήση τους. Επίσης και πολλά από τα υγρά καθαρισμού των φακών επαφής προξενούν αλλεργικές αντιδράσεις.

 

Για πληροφορίες και ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του Οφθαλμολογικού Κέντρου του Βασίλη Παπαδόπουλου, Χειρουργού Οφθαλμιάτρου-  Bio Laser , 6946738344, 211 0192839 ή στείλτε μας e-mail στο vaspap2010@gmail.com