Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΟΦΘΑΛΜΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΙΩΔΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ
         
 
 Ενώ ο περισσότερος κόσμος είναι αρκετά ενημερωμένος για τις πιθανές βλάβες που προκαλούν οι υπεριώδεις ακτίνες (UV) του ήλιου , στο δέρμα, λίγοι είναι αυτοί που έχουν συνειδητοποιήσει τις βλάβες που προκαλούνται στους οφθαλμούς.

Οι οφθαλμικές βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία περιλαμβάνουν ασθένειες όπως ο καταρράκτης, η εκφύλιση της ωχράς , το πτερύγιο, ο καρκίνος του δέρματος των βλεφάρων, η φωτοκερατίτις (τύφλωση του χιονιού) κλπ. Αυτές είναι μόνο μερικές, ίσως οι πιο κύριες, παθήσεις των UV ακτίνων στα μάτια.



                                              

Καταρράκτης

 Ο καταρράκτης είναι μια από τις πιο συχνές παθήσεις του ματιού. Αφορά κυρίως την μέση και μεγάλη ηλικία. Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται σε ολοένα και μικρότερες, από το σύνηθες, ηλικίες. Σε αυτό φαίνεται ότι μεγάλο ρόλο παίζει η έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες. Ο καταρράκτης είναι η θόλωση του φυσιολογικά διαφανούς κρυσταλλοειδούς φακού του ματιού. Έτσι παρεμποδίζεται το φως να φτάσει στον αμφιβληστροειδή και να έχουμε καθαρή όραση. Η πρώτη αιτία τύφλωσης παγκόσμια είναι ο καταρράκτης. Στην ανάπτυξη του καταρράκτη παίζουν ρόλο παράγοντες όπως η διατροφή, κληρονομικότητα, τραυματισμοί του φακού , μακροχρόνια λήψη κορτιζόνης κα. Εν τούτοις πρωταρχικό ρόλο παίζει η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία.

 

                                             

Για πληροφορίες και ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του Οφθαλμολογικού Κέντρου του Βασίλη Παπαδόπουλου, Χειρουργού Οφθαλμιάτρου-  Bio Laser , 6946738344, 211 0192839 ή στείλτε μας e-mail στο vaspap2010@gmail.com