Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το παιδί μου δεν διαβάζει...
         
 



Πολλοί μαθητές παραπονούνται για πονοκεφάλους και άλλες ενοχλήσεις.

Το πρόβλημα επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο σε περιπτώσεις μαθητών που μελετούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι γονείς τους ανακαλύπτουν θορυβημένοι κάποια στιγμή ότι τα παιδιά τους δεν αποδίδουν πλέον στη προσπάθειά τους.

Τα παιδιά διαμαρτύρονται ότι πάσχουν από  πονοκεφάλους, κούραση στα μάτια (κοπιωπία), ζάλη, αδυναμία συγκέντρωσης και κάποιες φορές εμφανίζουν ακόμη και   υπνηλία κατά τη μελέτη τους.

Πολλές φορές η αιτία των παραπάνω συμπτωμάτων, είναι τα μάτια και πιο συγκεκριμένα μπορεί να είναι καταστάσεις όπως ανεπάρκεια σύγκλισης, εσωφορία ή εξωφορία οφθαλμών.

Τέτοιες καταστάσεις πιθανότατα να προϋπήρχαν σε πολύ μικρότερη ηλικία και είτε δεν είχαν διαγνωστεί είτε δεν είχαν θεραπευθεί έγκαιρα.

Θεραπεύονται οι περιπτώσεις αυτές;

Η ανεπάρκεια σύκλισης, η εσωφορία ή εξωφορία οφθαλμών μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με μία σειρά ορθοπτικών ασκήσεων με είδικα μηχανήματα.
Το πρόγραμμα επανεκπαίδευσης της όρασης προσαρμόζεται ανάλογα με τη βαρύτητα της πάθησης, την ηλικία, και τις καθημερινές ενασχολήσεις του ασθενούς.

Παλιότερα επικρατούσε η άποψη ότι μετά την ενηλικίωση του ασθενούς αυτές οι καταστάσεις δεν θεραπεύονται.

Εδώ και αρκετά χρόνια οι απόψεις αυτές έχουν αναθεωρηθεί εντελώς.

Τι πρέπει να κάνω;

Τόσο σε Οφθαλμολογικά Κέντρα του εξωτερικού όσο και στο οφθαλμολογικό κέντρο Biolaser , πολλοί ασθενείς έχουν ξεπεράσει τα προβλήματά τους μέσα από τη διαδικασία Vision Training (ή Vision Therapy), ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Αυτό οφείλεται στο μεγαλύτερο βαθμό στον ειδικό τεχνικό εξοπλισμό και στη κατάρτιση του επιστημονικού προσωπικού που αναλαμβάνει το πρόγραμμα επανεκπαίδευσης της όρασης.

Ο διαγνωστικός ελεγχος, το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί και η εκτέλεση των ασκήσεων γίνεται από ομάδα οφθαλμιάτρων και εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού με απόλυτη ευθύνη και αγάπη για τον ασθενή.

Δεν παραβλέπουμε και μία ακόμη σημαντική παράμετρο για την επιτυχή εκβαση του προγράμματος επανεκπαίδευσης της όρασης, που είναι η καλή συνεργασία του ασθενή.

Εάν εντοπίσατε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα και θελήσετε να κλείσετε κάποιο ραντεβού για διαγνωστικό οφθαλμολογικό έλεγχο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Οφθαλμολογικό Κέντρο Biolaser στα τηλέφωνα 210 2011933 και 6946738344.