Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ωχροπάθεια και υψηλή μυωπία
         
 

Η μυωπία είναι ένα συνηθισμένο διαθλαστικό πρόβλημα. Σε πρόσφατες διεθνείς ιατρικές μελέτες , μεταξύ σπουδαστών γυμνασίου και λυκείου, βρέθηκε το 50 – 60 % να εμφανίζουν μυωπία. Από αυτούς, ένα ποσοστό 8-10%, βρέθηκε να πάσχουν από υψηλή μυωπία.

Υψηλή μυωπία, χαρακτηρίζεται η μυωπία που είναι από 6 (έξι) βαθμούς και πάνω.

 

                                

Η υψηλή μυωπία είναι η έβδομη αιτία που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της όρασης, σύμφωνα με στατιστικέ μελέτες στις ΗΠΑ. Όσο μεγαλύτερη είναι η μυωπία τόσο μεγαλύτερος και ο κίνδυνος. Εκφυλιστικές αλλοιώσεις στον σκληρό χιτώνα του ματιού, στον χοριοειδή, στο μελάγχρουν επιθήλιο και στον αμφιβληστροειδή μπορεί να παρατηρηθούν σε υψηλές μυωπίες. Επίσης σε ένα ποσοστό 5 έως 10% πιθανόν να εμφανιστεί χοριοειδική νεοαγγείωση (CNV). Σε αυτή την κατάσταση δημιουργούνται νεόπλαστα αγγεία κάτω από τον αμφιβληστροειδή . Αυτά τα νεόπλαστα αγγεία, είναι κακής ποιότητας και έτσι μπορούν εύκολα να αιμορραγήσουν. Το αίμα αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγάλη βλάβη έως και καταστροφή της όρασης, ανάλογα με την βαρύτητα και την θέση της αιμορραγίας. Αν η εντόπιση είναι στην περιοχή της ωχράς κηλίδας η κατάσταση μπορεί να είναι πολύ σοβαρή.

Μείωση της όρασης, θολή όραση, παραμόρφωση των αντικειμένων (παραμορφοψία, μεταμορφοψία, μικροψία, μακροψία κλπ) μπορεί να είναι συμπτώματα της πάθησης. Ο ασθενής πρέπει  να μεταβεί αμέσως στον οφθαλμίατρο και να αναφέρει την συμπτωματολογία. Εξετάσεις , όπως η βυθοσκόπηση,  η έγχρωμη φωτογράφηση βυθού,  η OCT, η φλουοροαγγειογραφία , είναι μερικές από τις σημαντικότερες εξετάσεις που ενδεχόμενα θα συστήσει ο γιατρός προκειμένου να τεθεί διάγνωση του προβλήματος. Είναι σκόπιμο, οι μύωπες, και ιδιαίτερα οι υψηλοί μύωπες να κάνουν τακτικούς οφθαλμολογικούς ελέγχους, ακόμα και πριν να εμφανιστούν συμπτώματα κακής ποιότητας όρασης. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε , έγκαιρα, να αντιμετωπίσουμε το οποιοδήποτε αρχόμενο πρόβλημα, στην γέννηση του.

          

 

Για πληροφορίες και ραντεβού με τον Οφθαλμίατρο, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του Οφθαλμολογικού Κέντρου Bio Laser, του Βασίλη Παπαδόπουλου, Χειρουργού Οφθαλμιάτρου  , 6946738344, 210 2011933, 211 0192839.

Το Οφθαλμολογικό Κέντρο στεγάζεται στην οδό Καυτατζόγλου 8, 4ος όροφος στα Πατήσια.

Βρίσκεται κοντά στον ΗΣΑΠ Αγιος Ελευθέριος και κοντά στην στάση Κλωναρίδου με τρόλεϊ ή λεωφορείο, στο πάρκο Φιξ στην Πατησίων.

e-mail: vaspap2010@gmail.com
 


Η ομάδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/groups/918447161515375/